23 Following
topcho

topcho

Currently reading

Doctor Who: Shada
'Douglas Adams', 'Gareth Roberts'
Песента на вдовеца (Трес Навар, #2)
Rick Riordan
The Secret Hour
Scott Westerfeld
Младенец и чёрт
Boris Akunin
Усмивка в полунощ
Сибин Майналовски
Нобелистът
Elena Alexieva
Приказка-игра: Още по-голямото приключение на малкото таласъмче
Никола Райков
Prophecies Awakening
Peter Koevari
Admission of Guilt
T.V. LoCicero
Землемория (Цикълът за Землемория, #1-4)
Ursula K. Le Guin

Опасни игри

Опасни игри - Аня Сноу, Скарлет Уайт Full review/Цялото ревю - click, click

"Опасни игри" е история за близнаци. Как се пише близнаци с четири букви? Беля. Неслучайно звучат толкова близко.Степенувайте "беля" на квадрат. Резултатът е четири близнета, и противно на математическата логика, това клони близо до безкрайност, когато става дума за проблеми. Две двойки близнаци, няколко неправилни избора и много грешни тълкувания.

Да преминем сега "Тънката граница" и да се впуснем в "Опасни игри". Отначало бях сигурна, че това ще е историята, която ще ми хареса по-малко от двете. Може би заради корицата, на другата наистина е в пъти по-хубава. Сега обаче не съм сигурна (не за кориците, за тях спор няма. За по-харесването става дума).
Историята на Ария и Анн се пресича с тази на Зейн и Ерик (беля на квадрат, помните ли) и първият основен проблем, с който се сблъскват, е естествено - "абе те уж еднакви, ама защо ми се струва, че избрах грешния близнак?". От това следват купища недоразумения, в хода на които едната сестра се държи нормално, а на другата ти иде да ѝ кажеш "Абе жено, я се усети!". За мое съжаление, моментите със сестрата, която по ме радваше бяха по-малко, но общоизвестна тайна е, че премеждията на по-черната овчица са по-интересни.
Това, което ми направи впечатление в тази история, бе, че макар отново всички главни герои да притежават свръхестествени способности, в по-голямата част от новелетката, това изобщо не е ключово. Същите събития лесно биха могли да се отнесат до съвсем обикновени близнаци (ако приемем, че да си имаш естествен клонинг е обикновено). И точно когато започнеш да се чудиш свръхестествено сапунче ли четеш или не, идва обратът на историята, който е подчертано неочакван и свръхестествен. Иде ми да кажа още неща, но те ще съдържат твърде много спойлери, затова ще се въздържа и само ще отбележа, че косвено бе споменат един герой, който възбуди интереса ми, но за когото за съжаление на този етап не бе разкрито много.
Обемният проблем тук също го имаше, но не се усещаше толкова, колкото в "Границата".